BNR Carrieretip 5: Zet elke dag een stap
BNR Carrieretip 5: Zet elke dag een stap
30 augustus 2008 
0 min. leestijd

BNR Carrieretip 5: Zet elke dag een stap

Om ergens te komen, moet je toch echt stappen zetten. Veel mensen weten wat willen, maar ze doen vervolgens niets. Mensen worden niet alleen oud zonder hun dromen te realiseren, maar vaak zelfs zonder een eerste stap te zetten! Mijn tip is: als je weet wat je wilt, zet dan elke dag een heel klein stapje in de richting van je doel.

Als je weet dat je ondernemer wilt worden, lees boeken van ondernemers, spreek ze aan, zoek ze op op internet. Praat met mensen over ondernemen, volg een cursus, schrijf er
een weblog over of ga naar de kamer van koophandel. Wil je een stap hogerop? Spreek met collegaʼs die al hoger zitten, vertel je ambities, onderzoek wat je ervoor nodig hebt, volg een opleiding, pak uitdagende projecten op.

Actie

Natuurlijk is het belangrijk om te bedenken wat je wilt, te dromen, te visualiseren, etc. Maar als je vervolgens niet in actie komt, is de kans op realisatie behoorlijk klein. Zet dus elke dag een stap, hoe klein die ook is.

Over de schrijver
Huub is oprichter van TalentFirst, spreker en best selling auteur van 10 boeken. Vindt zijn werk zelf zo leuk dat hij dat anderen ook van harte gunt en daar heeft ie dus zijn werk van gemaakt... Is er in 20 jaar elk jaar weer in geslaagd om zichzelf opnieuw uit te vinden en zijn droombaan opnieuw vorm te geven
Reactie plaatsen