De Wet van Sinterklaas
De Wet van Sinterklaas
25 september 2010 
in Dromen
1 min. leestijd

De Wet van Sinterklaas

Regelmatig heb ik een niet te stuiten drang om een nieuwe droom te realiseren. Wat daar dan ook voor nodig is en wat daar dan ook voor moet wijken. Ik vind het echt een kick als het lukt! En dat gebeurde al een aantal keren in mijn leven, waardoor ik de succesformule steeds beter begrijp. Het blijkt verrassend simpel.

Dromen realiseren

Een paar jaar terug droomde ik van een 350 m² pand, waar wonen en werken te combineren zouden zijn, liefst betaalbaar, midden in de Jordaan, uiteraard met een buiten erbij. Mensen om me heen lachten schamper en zeiden: ’Dat willen we allemaal wel’. Vastberaden en doelgericht ging ik aan de slag. Alles moest ervoor wijken en dagelijks ondernam ik diverse acties. Ik deelde mijn droom en mijn acties op een blog. Het duurde niet lang voordat ons huidige pand aan de Amsterdamse Bloemgracht zich aandiende, nadat de eigenaar mijn blog had gelezen. Vorig jaar rond deze tijd droomde ik van een groot charity-event waar duizend mensen allen € 100 aan een goed doel zouden schenken. Met behulp van een blog over mijn droom vond ik vele mensen die me wilden helpen en samen realiseerden wij binnen vijftig dagen ’De Dag van de Overvloed’. In januari had ik een andere droom, waar alles voor moest wijken. Ik besloot nu echt mijn overtollige kilo’s aan te pakken. Op mijn blog deelde ik mijn wens en wat ik er allemaal voor wilde doen en laten. En doordat veel mensen dat lazen en mij scherp hielden, lukte het me om in 90 dagen 14 kilo af te vallen.

Wet van Sinterklaas

De succesformule is simpel: voel je droom en ga er met zo veel mogelijk actie, vastberaden achteraan. Benut vervolgens de Wet van Sinterklaas*): als je vertelt wat je wilt, dan krijg je het vaak ook! Deel met zo veel mogelijk mensen wat je wilt en nodig hebt, zodat zij je erbij kunnen helpen! Inmiddels droom ik alweer verder. Nu over: het DroomBaanHotel! Ik fantaseer over een plek waar mensen met een carrièrevraagstuk een meerdaags en intensief coachingstraject kunnen volgen (de zogenaamde DroomBaanReis), precies zoals ik het in het boek ’Marijn Is Klaar Met Werken’ heb beschreven. En die plek gaat er komen. Zeker weten. Want resoluut steven ik af op 1 december, de dag waarop het ideale DroomBaanHotelpand van ons kan worden. Als ik er tenminste in slaag voor die tijd 20 visionairs te vinden die net als ik in het plan geloven, en in ruil voor o.a. het gebruik van het hotel, mij tijdelijk een bedrag van € 25.000 lenen**). *) De Wet van Sinterklaas werd bedacht door Rob den Best: 'Als je niet duidelijk vraagt wat je wilt, krijg je meestal iets anders' **) Meer info over het DroomBaanHotel en participeren via deze link.
Over de schrijver
Huub is oprichter van TalentFirst, spreker en best selling auteur van 10 boeken. Vindt zijn werk zelf zo leuk dat hij dat anderen ook van harte gunt en daar heeft ie dus zijn werk van gemaakt... Is er in 20 jaar elk jaar weer in geslaagd om zichzelf opnieuw uit te vinden en zijn droombaan opnieuw vorm te geven
Claudia Francis
Door

Claudia Francis

op 25 Sep 2010

Het gaat je zonder twijfel lukken.
Zou je graag helpen, ben helaas een visionair zonder euro's :-). En heel druk bezig mijn eigen droom te verwezenlijken. Eentje. Ik moet nog leren de juiste vragen te stellen. Gaat lukken. En je column heeft me weer geinspireerd :-)

Successssssss!!!!!

Edwin Jansen
Door

Edwin Jansen

op 25 Sep 2010

Dag Huub, bedankt voor de bijzondere dag gisteren en je blog! Ik heb in mijn eigen blog zojuist je voorbeeld gevolgd en ik noem het een 'Huub van Zwietentje' ;-). Als ik volgend jaar mensen ga helpen op de fiets in de Alpen moet ik namelijk ook wat kilogrammen kwijt! http://www.edwinjansen.com/?p=125

Petra de Boevere
Door

Petra de Boevere

op 26 Sep 2010

Ik noem de wet van Sinterklaas ook in de inleiding van mijn boek. Al mijn dromen komen uit sinds ik blog en digitaal netwerk!

Huub van Zwieten - DroomBaanGoeroe®
Door

Huub van Zwieten - DroomBaanGoeroe®

op 26 Sep 2010

Ha Petra,
Ik had de Wet van Sinterklaas uit jouw boek! Dank voor de inspiratie.
En voor je mooie boek!

groet, Huub

WerkPlanet
Door

WerkPlanet

op 05 Oct 2010

Nooit eerder gehoord van de wet van sinterklaas, leuk om te lezen. Eigenlijk meest simpele & voor de hand liggende succesformule: gewoon vragen wat je wilt. Zouden meer mensen moeten doen, wie weet wat het oplevert! Succes met het hotel :) klinkt als een mooi initiatief!

Reactie plaatsen