Geen categorie

De beste versie van jezelf

De beste versie van jezelf

Ik geloof erin dat iedereen is voorbestemd om te schitteren. Voor mij is dit aangewakkerd door een tekst die ik ruim 10 jaar geleden las met de titel ‘we zijn allemaal voorbestemd om te schitteren’, zie onder. Deze tekst is van Marianne Williamson en het gerucht gaat dat Nelson Mandela deze gebruikte voor zijn inaugurele rede in 1994. Of dat nou waar is of niet maakt niet zoveel uit, de tekst sloeg bij mij in als een bom. Waarom?
Lees meer

Only the lonely

Only the lonely

Breng jij wel eens tijd alleen door? En hoe vind je dat, alleen zijn? Ik vond het nooit zo fijn om alleen te zijn, maar heb er in de loop der jaren meer behoefte aan gekregen. Ik vraag me af hoe dat komt. Is het omdat ik in een gezinssituatie met kids eigenlijk bijna nooit meer alleen ben? Of is het omdat we afgelopen jaren een flink aantal ‘life events’ voor onze kiezen hebben gekregen en dat ‘verwerkingstijd’ nodig heeft? Of heeft het te maken met het feit dat we als vrouwen van deze tijd alles willen combineren; leuk werk, een goede moeder en partner zijn en ook nog ruimte voor zelfontplooiing? Vragen we teveel van onszelf? Ik weet het niet.

Lees meer

(B)angst, Boos of Blij?

(B)angst, Boos of Blij?

Weet jij wat contemplatie betekent? Ik wist het niet, maar ’t is zoiets als beschouwing, bespiegeling, overpeinzing. Iets wat me automatisch gebeurt aan het eind van het jaar. De tijd van reflectie, lichtjes, hoop en liefde. Wat komt er bij jou allemaal op als je terugkijkt op 2015?

Voor mij was het een roerig jaar. De grootste impact had het verlies van mijn vader. Daarnaast gebeurde er nog veel meer; onze jongste zoon werd vier en ging naar school; ik zette verdere stappen in mijn zelfstandig ondernemerschap en daarnaast hakten de aanslagen in de Thalys en in Parijs erin, om maar ’s wat te noemen.Lees meer

Zo wordt ondernemen wel erg makkelijk!

Zo wordt ondernemen wel erg makkelijk!

Droombaan

Fascinerend hoe wij in een tijd van zoveel mogelijkheden leven. Het lijkt makkelijker dan ooit, om je eigen droombaan te creëren. Door de techniek en de verbonden wereld, liggen kansen voor het grijpen. Met nieuwe businessmodellen als friendchise en netwerkorganisaties en innovatieve financieringsconstructies als crowdfunding, kan in deze tijd. Dit was enkele jaren geleden ondenkbaar.

Nederlands platform

Volgende week is de aftrap van een interessant Nederlands platform, waarmee online ondernemen makkelijk wordt gemaakt en bereikbaar is voor iedereen. Zowel fulltime als part time (naast je huidige baan) zou je door dit unieke concept kunnen gaan ondernemen zonder ingewikkelde constructies, kvk-inschrijving, voorraad beheer of een grote investering. 

Zorgvuldig uitgekozen producten van Nederlandse bodem, duurzaam en biologisch verantwoord, worden direct verkocht van de producent naar de afnemer. Dit zonder alle (kostbare) tussenstappen die in een normaal verkoopproces zit. Ondernemers/ co-founders in deze start-up, helpen elkaar om succesvol te zijn en door te ontwikkelen.

Een (financiële) uitgang

Het zou wel eens de (financiële) uitgang kunnen zijn, voor mensen die zich opgesloten voelen in een dramabaan of verkeerde carrière. Wat niet veranderd is en ook nooit zal veranderen, is dat succes nooit lukt zonder passie en hard werken. Maar deze tijd maakt wel mogelijk dat je dat op meer en op nieuwe manieren kunt doen!

Visualiseer je ideale toekomst

Visualiseer je ideale toekomst

De kracht van visualisatie

Bij het TGIM webinar van september sprak ik over de kracht van visualisatie. Daarover ging het al eerder in de gratis TGIM webinars. Daarom nodig ik je graag uit om zelf die visualisatie te gaan doen.

Zoek een rustig plekje waar je comfortabel en ongestoord kunt zijn voor minimaal twintig minuten. Luister rustig naar de visualisatie en noteer achteraf je gedachten. Start hieronder de visualisatie:

Pagina 1 van 612345...Minst recente »