In 12 intensieve weken jouw toekomst in zicht
In 12 intensieve weken jouw toekomst in zicht
28 juli 2020 
2 min. leestijd

In 12 intensieve weken jouw toekomst in zicht

“Werk doen dat je leuk vindt, en er nog goed voor betaald krijgen ook.” Dat is al jaren een gevleugelde uitspraak bij TalentFirst, in de verschillende programma’s. 

Uiteindelijk is dat ook wat je wilt in je werk, werk dat niet als “werk” voelt omdat het iets is dat je heel graag doet. Waarschijnlijk ben je er dan ook goed in, of word je er snel goed in. Omdat het bij je past, je er veel tijd in stopt terwijl het niet als veel tijd voelt, en je nieuwsgierig bent en het steeds beter wilt doen. Omdat je het gewoon leuk vindt. En omdat je dat zo uitstraalt dat anderen dat zien en dan ook geloven dat jij degene bent die het best dat werk kan doen. De verdiensten komen dan vanzelf. 

Veel van ons werk is erop gericht om je te helpen ontdekken wat dat bovenstaande werk voor jou zou kunnen zijn, want veel mensen weten dat eigenlijk niet goed. En dan ontstaan issues als “ik weet niet of ik mijn werk nog wel leuk vind”, of “ik wil minder stress van mijn werk”, of “ik zou graag meer betekenen, meer nut zien”. Soms zijn de issues meer pro-actief, “ik groei snel in verschillende functies, maar waar ga ik voor kiezen?”. In een bloeiende economie met goede werkgelegenheid is hier ook veel ruimte voor en zijn er kansen in de arbeidsmarkt.

Maar nu, met Covid-19 en de hierop volgende economische terugslag die we gaan ervaren, komt er een nieuw issue bij. Namelijk: “ik vind mijn werk nog heel leuk, en ik ben er ook goed in, maar het houdt op te bestaan…”. Dat is een realiteit die we op grote schaal al een aantal jaar niet meer kennen, eigenlijk niet meer sinds we de gevolgen van de ‘bankencrisis’ van 2008 hebben verwerkt. De verwachtingen zijn dat de economische gevolgen dit keer groter zullen zijn dan toen. Budgetten krimpen enorm, er zijn ontslagen en er zullen er nog veel meer volgen. Maar ook inhoudelijk zijn er grote veranderingen. Digitalisering en online maken bijvoorbeeld een enorme sprong.

Dat maakt de vraag “waar hebben anderen behoefte aan en waar word ik voor betaald” scherper. Hoe zit het met jouw inzetbaarheid? Zijn jouw kennis/kunde/vaardigheden voldoende om door anderen betaald te worden? Voor veel mensen verandert het zwaartepunt in de uitspraak van Huub van “leuk” naar “betaald krijgen”. Ben ik zometeen nog “employable” en in staat om de kost te verdienen?

Vreemd genoeg komen de vragen die je voor jezelf moet beantwoorden voor beide onderdelen van die uitspraak voor een groot deel overeen. Alleen is het nu nog veel belangrijker om een realistisch inzicht in je marktwaarde te krijgen: waarvoor word je gewaardeerd en wat kun je vermarkten?

Het programma “Toekomst In Zicht” speelt hierop in. In een intensief programma van drie maanden ga je met een groep van 8 mensen aan het werk. In deze tijd werk je zelf, zijn er workshops, intervisie en coaching. Je gaat erop uit, want de antwoorden die je zoekt vind je niet alleen in jezelf of aan de keukentafel maar ook in de markt. En je helpt elkaar op weg en daagt elkaar uit.

Lijkt dit programma je wat, kijk dan hier naar de brochure en schrijf je in. We beginnen in september en zijn net voor het einde van het jaar klaar. Bijeenkomsten zijn altijd op dezelfde dag in de week, je kunt kiezen voor woensdagen, vrijdagen of zaterdagen.

Over de schrijver
Huub is oprichter van TalentFirst, spreker en best selling auteur van 10 boeken. Vindt zijn werk zelf zo leuk dat hij dat anderen ook van harte gunt en daar heeft ie dus zijn werk van gemaakt... Is er in 20 jaar elk jaar weer in geslaagd om zichzelf opnieuw uit te vinden en zijn droombaan opnieuw vorm te geven
Reactie plaatsen