Het Merk Sonja Bakker
Het Merk Sonja Bakker
13 maart 2008 
1 min. leestijd

Het Merk Sonja Bakker

Vandaag werd ik door de zakensite Z24 gevraagd mijn mening te geven over het merk ‘Sonja Bakker‘, die nu niet alleen dieetgoeroe is, maar ook haar persoon leent voor reclames voor Robijn en Miss Etam.

Sterk merk

Hoewel ik Sonja nog nooit heb ontmoet is het een super voorbeeld van een sterk merk. Ik gaf dan ook graag mijn ‘deskundig’ oordeel:

“Huub van Zwieten, directeur van talentenbureau Talentfirst en auteur van onder meer het boek: Het merk ik.

“Sonja Bakker heeft het dieet niet per se nodig om succes te hebben. Haar merkwaarden hebben niets met diëten te maken.

Ze staat voor gewoon, simpel en bewust gezond. Wat haar tot een sterk merk maakt is het feit dat ze de gewoonheid zelve is gebleven. Ze is herkenbaar en toegankelijk voor heel veel mensen. Een gewone vrouw uit Noord Holland die haar eigen succes heeft gecreëerd. Zij laat zien dat een heel gewoon iemand ook heel succesvol kan zijn.

Sonjabakkeren

Ze kan de stem van de gewone man of vrouw te worden, de niet-pretentieuze Nederlander. De keuze om reclame te maken voor de merken Robijn en Miss Etam past daar goed bij.

Ik kan me voorstellen dat mensen over tien jaar nog steeds Sonjabakkeren. Ze kan ook diverser worden, met andere producten. Maar ze moet wel dicht bij zichzelf blijven. Dus producten die met gezondheid, sport of kleding te maken hebben.

Ze is niet hoogdravend of wetenschappelijk, dus ze moet geen dingen doen die te moeilijk zijn voor de gemiddelde Nederlander. Bijvoorbeeld auto’s of computers. Ook moet ze niet ineens alle feestjes in het BN-er circuit af gaan lopen. Dan vervreemdt ze mensen.

Ze moet gewoon van achter de keukentafel in Noord-Holland haar zaken blijven regelen. Samen met familie en vrienden. Internationaal succes zie ik niet zo snel gebeuren.”

Ben benieuwd of Sonja zelf mijn visie op haar merk deelt. Lijkt me leuk om haar daar eens over te spreken!

Over de schrijver
Huub is oprichter van TalentFirst, spreker en best selling auteur van 10 boeken. Vindt zijn werk zelf zo leuk dat hij dat anderen ook van harte gunt en daar heeft ie dus zijn werk van gemaakt... Is er in 20 jaar elk jaar weer in geslaagd om zichzelf opnieuw uit te vinden en zijn droombaan opnieuw vorm te geven
Reactie plaatsen