Elkaar beter maken, hoe lang je ook met elkaar samenwerkt - Marlon Woudstra CHRO Continu
Elkaar beter maken, hoe lang je ook met elkaar samenwerkt - Marlon Woudstra CHRO Continu
12 mei 2020 
2 min. leestijd

Elkaar beter maken, hoe lang je ook met elkaar samenwerkt - Marlon Woudstra CHRO Continu

Marlon Woudstra is CHRO van detacheerder Continu, waar zij een Great Place to Work van heeft gemaakt. Met oog voor zowel de eigen medewerkers als voor de gedetacheerden. We spreken elkaar tijdens het thuiswerken in de Corona crisis, waarvan Marlon de voor- en nadelen ziet.

“Hoewel we alle digitale middelen om thuis te werken en remote te overleggen helemaal klaar hadden, werden ze toch relatief weinig gebruikt. Daar is nu een versneller op gekomen, omdat we gedwongen werden. En dat zal vast deels zo blijven. Dat je nog eens nadenkt of je in de auto naar Eindhoven stapt om je collega’s te ontmoeten. Hoewel we elkaar ook missen. Je merkt dat je toch meer bent dan een verzameling professionals die taken uitvoeren, je bent ook echt een team. Die energie voel je toch meer bij het koffiezet apparaat dan via Zoom.
De meeste mensen staan dan ook te popelen om weer naar kantoor te mogen.”

Menselijke samenwerking is belangrijk bij Continu.

“Het is echt mensen werk, de onderlinge relaties zijn het smeermiddel. EQ en IQ. We merken nu dat het essentieel is dat onze mensen daar wendbaar in zijn; vraag hoe het met je klant gaat, en met je kandidaat. Stel hun belang, ook in moeilijke tijden centraal, houd contact.”

Continu betaalt alle mensen door tijdens de crisis, ook die even niet op een klus zitten.

“Zij zijn slachtoffer in deze periode, vanzelfsprekend helpen wij hen. Wij willen voor hen zorgen en daarvoor verantwoordelijkheid nemen. Dat hoort bij Goed Werkgeverschap.”

En hoe zit het met Goed Werknemerschap bij Continu? Wat wordt er van medewerkers verwacht?

“Je moet graag bij ons willen werken, jezelf willen uitdagen en met gelijkgestemden een doel willen halen. Niet met die knoop in je buik maandag aan de week beginnen, maar het Thank God It’s Monday gevoel.”
“Als je op de automatische piloot aan het werken ben, is dat een signaal om eens bij jezelf te rade te gaan. Past het nog bij je? Ben je nog intrinsiek gemotiveerd? Daar verwachten we eigenaarschap en eigen verantwoordelijkheid. Onze HR Development managers per vestiging gaan daarover het gesprek aan. Wat heb je nodig om in je kracht te staan, waar ligt je ontwikkel behoefte?”

Hoe ziet de ideale werkvloer van de toekomst er voor jou uit?

“We zullen een betere werk/ privé balans met elkaar vinden, waarin het digitale gecombineerd wordt met face to face. Dat echt verder optimaliseren. En wij zullen voortdurend met iedereen in gesprek blijven in de organisatie op alle thema’s die met de Great Place to Work te maken hebben, om echt optimaal talenten te benutten. Da’s toch wel een persoonlijke passie voor mij. Dat je echt – hoe lang je ook bij ons werkt – terug kunt kijken en met elkaar concludeert dat je elkaar beter hebt gemaakt door de samenwerking, hoe lang je ook met elkaar gewerkt hebt.”

Dit gesprek vond plaats in het kader van het boek ‘Lekker, werken!‘ en de podcast / YouTube serie Fluitend naar je werk.

Bekijk het hele gesprek via deze link en bestel het boek gratis!

Over de schrijver
Huub is oprichter van TalentFirst, spreker en best selling auteur van 10 boeken. Vindt zijn werk zelf zo leuk dat hij dat anderen ook van harte gunt en daar heeft ie dus zijn werk van gemaakt... Is er in 20 jaar elk jaar weer in geslaagd om zichzelf opnieuw uit te vinden en zijn droombaan opnieuw vorm te geven
Reactie plaatsen