mens durf te leven

Doe je dat thuis ook?

Als mensen vragen wat wij met mijn bedrijf TalentFirst nou precies doet, kan ik voor de lange en de korte route kiezen. De lange route leidt langs uitgebreide beschrijvingen van onze talentenontwikkelingsprogramma’s voor grote en kleine bedrijven, personal branding trainingen, de persoonlijke coaching voor individuen, seminars en inspiratiesessies. Best leuk om te vertellen, maar wel wat lang. Daarom kies ik vaker voor de kortere route. Die is eenvoudiger en luidt: “Wij helpen mensen om meer zichzelf te zijn op hun werk”.

Gedraag je

In de meeste organisaties en bedrijven worden medewerkers, bewust of onbewust, subtiel of wat minder subtiel, aangezet om zich te gedragen zoals het hoort. Hele volksstammen spelen tijdens kantooruren een rol. Ze doen hun uiterste best om te passen in het ideaalprofiel, kleden zich naar behoren (bijvoorbeeld net zoals de baas) en gedragen zoals ze denken dat het hoort. Het resulteert in een grote grijze massa vergelijkbare professionals, die nauwelijks van elkaar te onderscheiden zijn. Wij helpen mensen om zich daar bewust van te worden en om opnieuw een keuze te hebben.

Doe je dat thuis ook?

Het is namelijk maar de vraag of die aangepaste versie van jezelf wel de leukste versie is! Tenslotte gedragen de meeste mensen zich thuis, met vrienden of familie anders dan op hun werk. Zou het kunnen dat de thuisversie van jezelf eigenlijk leuker, echter en effectiever is?

Het is de moeite waard om eens te onderzoeken. Wat zou er gebeuren als je meer jezelf bent op je werk? Welke dingen doe je thuis en laat je op je werk achterwege? En welke daarvan (vast niet allemaal) zou je best kunnen doen op je werk? Stel jezelf of je collega’s af en toe eens de vraag ‘Doe je dat thuis ook?’.

Thank God It’s Monday

Ik ben geïnspireerd door mensen die echt zichzelf zijn op hun werk, en daardoor een bijzonder leven leiden, succes hebben in hun loopbaan en minder stress over de werk/ prive balans. Zij kijken niet alleen uit naar het weekend, maar ook naar de maandagmorgen, om weer lekker aan de slag te gaan! Voor hen is werken een feest.
Hoe je dat doet, bespreken we met tal van voorbeelden en rolmodellen op het podium tijdens het ‘Thank God It’s Monday’-event in Amsterdam op 20 juni. Het geheim van een inspirerend leven blijkt namelijk verrassend eenvoudig: Werken is geen opgave meer is, als je gewoon jezelf bent. Juist op je werk!

Een totaal ander leven, na 10 dagen in het DroomBaanHotel

“De meeste dromen zijn bedrog, behalve die waar je werk van maakt.” Dat is één van mijn favoriete one-liners. Maar hoe krachtig is het, als dit zinnetje ook echt werkelijkheid wordt!? Daarom is het DroomBaanHotel, waar we vanaf 1 februari 10-daagse Droombaanreizen organiseren, voor mij een van mijn stoutste dromen die werkelijkheid wordt!

Van droom naar werkelijkheid

De afgelopen maanden ben ik heel hard bezig geweest om het DroomBaanHotel werkelijkheid te maken. De perfecte plek om gedurende een substantiële periode weg te zijn van je huidige leven. Om in tot rust en in actie te komen om je werk en leven de wending te geven die je wenst. Midden in de Jordaan, bestaand uit twee fantastische suites van 70 m2, Voorzien van alle gemakken om je in thuis te voelen. Dus om te dromen en in actie te komen. De perfecte plek voor de DroomBaanReis: het beste wat we in tien jaar TalentFirst hebben ontwikkeld.

DroomBaanHotel

Vanaf vandaag bieden we 20 mensen de mogelijkheid om als eerste de DroomBaanReis te ervaren. Een uniek arrangement van inspiratie, actie, reflectie en transformatie. Tien dagen onderdompelen in de inspirerende Jordaan. Natuurlijk onder bezielende begeleiding van een van de TalentFirst droombaancoaches. Je leven zal nooit meer hetzelfde zijn, na een verblijf in het DroomBaanHotel!

Lees alles over de DroomBaanReis in het DroomBaanHotel (en reserveer!)

Web 4.0 werkt!

Vandaag precies een jaar geleden lanceerde ik het boek ‘Marijn Is Klaar Met Werken’. En nu pas realiseer ik me ten volle dat het boek eigenlijk mijn eigen DroomBaanReis is. Inclusief die bijzondere techniek van de ‘thought generated experiences’, ofwel web 4.0.
Die techniek werkt magisch!!

MOOOI

Zojuist loop ik door de Amsterdamse Jordaan – waar ik woon en waar het meeste uit het boek zich afspeelt. Bij ’t Kaasboertje (een broodjeszaak die ook in het boek voor komt) stoot een toerist me aan, wijzend op op de muur hangende foto van Marcel Wanders. “Is that you?”. “Nee,” zegt zijn vriend, “dat is Marcel Wanders”. Grappig denk ik, want ik ben van plan bij MOOOI langs te lopen, de galerie van Wanders, om de hoek. Wellicht loop ik ‘m tegen het lijf, want tot een echte wat langere ontmoeting met hem is het, na onze eerste kennismaking, nog nooit gekomen, dus dat staat nog op mijn verlanglijstje. De man zat al in mijn gedachten wanneer iemand vind dat we blijkbaar op elkaar lijken.
Wanders komt voor in mijn boek met de voor mij inspirerende tekst: ‘Ik heb geen dingen op mijn verlanglijstje, als ik iets wil doe ik het gewoon’. Een magische levenshouding!

Met een heerlijk broodje loop ik naar MOOOI en – het verbaast met niet – geen spoor van Marcel Wanders. Wel een mooi kunstwerk, met pontificaal Bloemgracht bovenop, de straat waar ik woon en waar het boek zich afspeelt (in het nog te realiseren DroomBaanHotel boven ons huis….)

Etend van mijn broodje loop ik weer naar buiten, naar de overkant van de straat het zonnetje in. Plotseling waait een krant van een caféterras op met de wind. De krant belandt recht voor mijn voeten. Ik volg mijn intuïtie, pak de krant op en loop naar het terras om het terug te geven aan degene die het leest. Ik overhandig de krant. Het is Marcel Wanders.

Dit kan niet waar zijn.

Ik draai me om terwijl dit bizarre feit tot me doordringt. Dit kan niet waar zijn. Dit is het. Dit is de magie!
Ik draai direct weer naar hem terug en verexcuseer me. Ik stel me aan hem voor, vertel dat ik precies een jaar geleden een boek heb gemaakt, waar hij in voor komt en dat ik dat boek nog heel graag aan hem aanbiedt. Ook vertel ik hem hoe bizar dit is: waar mijn boek precies gaat over dit fenomeen, de magie van het leven als je je intuïtie volgt en het universum de rest laat doen. We spreken af hoe ik hem kan bereiken, hij vindt het leuk om een afspraak te maken.

Web 4.0 werkt!

De magie van het leven ontvouwt zich als je ervoor open staat. Wow! Terugkijkend op het jaar wat ligt tussen de boeklancering en vandaag, kan ik alleen maar concluderen dat mijn boek ook voor mij de sleutel is tot de magie van het leven. Alle 43 mensen die in het boek voorkomen, hebben ook een magische boodschap of inzicht voor mij. Ze staan natuurlijk niet voor niets in mijn boek! Ook dat is web 4.0!

Het is aan mij om mijn intuïtie te volgen en de hints, tips, inzichten en kansen te herkennen en te verwerken. Of dat leidt tot concrete samenwerkingen, zoals met Richard, Steffen, Kai, Hein de K, Peter, Ronald en Marielle, Boris en Saskia. Wellicht leidt het tot inzichten, zoals aangereikt door Noor, Sanne, Leonie, Erik, Martijn en Patz. Of zijn het nog dromen, die pas later aan de beurt komen zoals met Maarten, Richard, Frank W, Erik-Jan, Martijn en Hein. Of alleen de rolmodellen die mijn bewondering hebben en me laten zien hoe het kan zoals de heer Ritman, Marcel, Frank, Petra en Michelle, Salem, Armin en Huub vd L.

Vandaag realiseer ik me ter dege dat de magie van het leven zich aan me aandient als ik er open voor sta, mijn intuïtie volg en in actie kom. Dat is alles, dat is mijn deel. De rest wordt voor gezorgd: de juiste krant waait op het juiste moment op.
Sterk spul, dat web 4.0!

Bestel het boek hier (o.b.v. waardebepaling achteraf)

Ik ga zingen!!

Aanstaande dinsdag volg ik een Masterclass zang in het Parooltheater, die live mee te maken is, in het Parooltheater in Amsterdam. Lils MacIntosh, vermaard rock en jazz zangeres is mijn onorthodoxe lerares. Ze wordt begeleid door Clous van Mechelen (Jantje Vos) op piano.

Ik ben excited!

Kom je kijken? Met zingen heb ik altijd al wat gehad, maar ik heb er nog nooit echt werk van gemaakt. Hoewel ik het altijd heel erg leuk vond, nam ik de eerste dertig jaar van mijn leven nooit les of zong ik nooit in een bandje. Wel was ik een blauwe maandag drummer, met matig succes overigens.
Tijdens mijn studententijd zette ik mijn eerste kleine schreden op het zangpad. Ik zong eens een nummertje van De Dijk mee met (het toen nog onbekende) Volumia in La Grotte du Yeti. De populaire feestapres-ski bars in de Franse Alpen, opgezet door vrienden, waar ik bedrijfsleider was. Ook zong ik nog een of twee keer in een studentengelegenheidsbandje. Het nam nooit enige vorm aan.

Talentvol zanger zoekt dito band

Na mijn studententijd zette ik een stap. Het was mooi geweest, bedacht ik me, en ik zette een advertentie in de Telegraaf: ‘Talentvol zanger zoekt dito band’.
Fake it, till you make it, moet ik gedacht hebben. Of gewoon lekker keten, dat kan ook. Het probleem ontstond nadat ik inderdaad ingehuurd werd door een talentvolle band. Zij waren stuk voor stuk beter, gemotiveerder, professioneler en talentvoller dan ik… ;-( Het duurde dan ook niet lang voordat de bandleider met een serieus gezicht tot me wendde….
Daarmee stierf mijn zingdroom weer een langzame dood in de vergetelheid.

Toch kon ik best zingen, zo kwam mij steeds vaker ter ore. Ook toen ik later serieus zangles nam, verteld mijn capabele zangjuf me na een aantal leuke lessen, dat ik het beste gewoon iemand kon vinden om lekker samen mee te gaan spelen. een pianist of gitarist, en gewoon lekker zingen. Maar het kwam er nog niet van. Druk druk druk….

Toen ik trouwde bracht ik een zelfgeschreven Nederlandse cover van Elton John’s ‘Your Song’ voor mijn kersverse echtgenote ten gehore. Een verrassingsact, onder begeleiding van vriend Menno op de vleugel. Een smashing succes, mag ik zeggen. Zelden heb ik Wien zo overmand door emoties gezien… En de complimenten daarna waren niet van de lucht! Moest ik daar niet wat mee?

Mens durf te leven

Afgelopen juni zong ik, bij de lancering van het boek ‘Marijn Is Klaar Met Werken’ het nummer ‘Mens durf te leven’. Het was een stap uit mijn comfortzone, want ik vond het heel spannend. Onbegeleid, voor een driehonderd koppig publiek. Het klonk niet al te best, vond ik zelf. Maar menigeen complimenteerde me achteraf met het lef en ook met de zangkwaliteit. En ik vond het zo superleuk, dat het echt smaakt naar meer. Dus trok ik wederom de stoute schoenen aan en legde aan Frank Wijn, de componist die in mijn boek voorkomt, voor om het nummer ‘Mens durf te leven’ in een eigen versie op te nemen. Met speels gemak vond hij het prima. Een eigen compositie, een eigen tekst. Dat gaan we binnenkort maken en opnemen. Wordt vervolgd!

Maar nu eerst de masterclass met Lils. Super leuk en spannend. Ik ga de nummers ‘Big Yellow Taxi’ van Joni Mitchel / Counting Crows zingen. En het nummer ‘Alles is Liefde’ van Blof.