Extra tijd ontdekken
Ontdek eenvoudig 1,5 uur extra tijd in jouw dag!
30 juni 2015 
1 min. leestijd

Ontdek eenvoudig 1,5 uur extra tijd in jouw dag!

Vorig jaar deed ik een belangrijke ontdekking. Het was rond de feestdagen, een periode van drukte op het werk en allerlei tijdrovende sociale activiteiten. We hadden een paar dagen weg gepland, met de auto naar Hamburg en Kopenhagen. Een vol schema. En toen gebeurde er iets bijzonders: we raakten verslaafd aan de serie ‘The Good Wife’. In 6 weken bekeken we alle seizoenen van die serie.

Tijd voor ‘The Good Wife’

Toen ik terugrekende ontdekte ik, dat we in deze hectische periode in staat waren geweest om gemiddeld 1,5 uur per dag naar ‘The Good Wife’ te kijken! Dat was tijd die ik helemaal niet dacht te hebben. En toch hadden we die blijkbaar vrij kunnen maken.

Tijd is er altijd

Mijn conclusie is dat tijd er altijd is, als je maar iets hebt om tijd voor vrij te maken. Zelfs als dat  – zoals in ons geval – iets heel banaals is. En zeker als je iets veel belangrijkers hebt zoals een persoonlijke passie, een missie, een activiteit of onderneming waar je bevlogen over bent. Dan verschijnt de tijd als uit het niets!

Ontdek de extra tijd in je dagen

Wat voor mij geldt, geldt ook voor jou. Je hebt tijd genoeg om te besteden aan belangrijke zaken. Ontdek de extra tijd in je dagen, zodat je dingen gedaan kunt krijgen. Schrijf je dagritme eens uit. Waar besteed je je tijd aan op een gemiddelde dag? Beschrijf je dagelijkse rituelen, zelfs als ze onbelangrijk lijken, met een daaraan gekoppelde tijdsbesteding. Ontdek in je schema waar je extra tijd is verstopt. Wat kun je anders organiseren om 1 of 2 uur extra tijd vrij te maken? Kun je vroeger opstaan? Zou je later kunnen gaan slapen? Kun je minder tijd besteden aan lummelen, televisie kijken, slapen, badderen, rondhangen, social media, opstarten, etc.? Of kun je tijd die je besteedt aan reizen, koken, slapen, kletsen, uitgaan of bellen beter gebruiken? Misschien kun je het combineren met andere zaken, zoals dingen die op je actielijst staan?

Kiezen voor wat belangrijk is

Ik vind het een zegen om te zien dat voor belangrijke zaken altijd tijd is. Het is zo’n heerlijk gevoel om te kunnen kiezen voor wat echt belangrijk is, zonder de smoes dat je er nou eenmaal ‘geen tijd’ voor hebt. Waar ga jij je extra tijd aan besteden de komende weken?

Over de schrijver
Huub is oprichter van TalentFirst, spreker en best selling auteur van 10 boeken. Vindt zijn werk zelf zo leuk dat hij dat anderen ook van harte gunt en daar heeft ie dus zijn werk van gemaakt... Is er in 20 jaar elk jaar weer in geslaagd om zichzelf opnieuw uit te vinden en zijn droombaan opnieuw vorm te geven
Bestgekocht
Door

Bestgekocht

op 08 Oct 2020

Hi Huub, Mij heeft een smartwatch enorm geholpen om te ondervinden hoe ik mijn dag besteed. Hiermee kon ik gemakkelijk voor een langere tijd bijhouden welke activiteit en hoelang ik aan het uitvoeren was. Dit heb ik voor twee weken gedaan, wat mij veel inzicht heeft gegeven in het gebruik van mijn tijd. Hierdoor kan je keuzes maken.

verzwaringsdeken
Door

verzwaringsdeken

op 23 Apr 2021

Huub. Goed stuk. Je kunt vaak meer doen in een dag dan je denkt. En goede slaap doet ook wonderen. Als je uitgerust en ontspannen bent zien je doelen en taken er ook een stuk beter uit, dan wanneer je slecht slaapt. Sindskort helpt een verzwaringsdeken mij om sneller in slaap te komen en stress te verminderen. Een aanrader dus.

Reactie plaatsen